Zemiakové krupoto

12.10.2020

Počuli ste už o zemiakovom krupote?

Začali sychravé dni a moje telo si opäť začína pýtať typické jesenné dobroty - tekvicovú polievku, prívarok, kyslú kapustu, cviklový krém ... mňam . Potrebovala som pripraviť rýchlu večeru, avšak v špajzi boli možnosti obmedzené a nič zo spomínaného som v tom momente ukuchtiť nemohla. Našťastie som si zrazu spomenula na jednoduchý recept, kde hlavnú rolu hrajú zemiaky a jačmenné krúpy. Tie sme doma mali!

Keď už spomínam tie jačmenné krúpy, vedeli ste o nich, že patria medzi veľmi zdravé potraviny? Pomôžu vám v prípade tráviacich problémov, prípadne ak potrebujete očistiť alebo posilniť organizmus. Podporujú teda trávenie a imunitu, čo sa nám v tomto období veru zíde, takže mi tie krúpy nakoniec prišli aj celkom vhod. Keby ste to moje zemiakové krupoto chceli vyskúšať, recept nájdete tu:

Na zemiakové krupoto potrebujeme:

1 šálka jačmenných krúpov (môžu byť aj špaldové)4 stredne veľké zemiakycibuľa2 skrúčiky cesnakuolej (alebo bravčová masť / ghí... zvoľte si podľa vašich preferencií)soľmajoránkadrvená rasca

Postup:

1. Krúpy opláchneme, dáme variť a taktiež ošúpané a nakrájané zemiaky. Varíme do zmäknutia.Zemiačiky môžeme aj rozvariť, vôbec to nebude vadiť, práve naopak. 2. Na oleji si osmažíme cibuľu, pridáme cesnak, chvíľu restujeme. 3. Odstavíme z ohňa. Pridáme scedené, uvarené krúpy a zemiaky. 4. Zamiešame a dochutíme soľou, majoránom a drvenou rascou.Na zjemnenie chuti môžme pridať maslo. Hotovo! Ako príloha sa k nemu výborne hodí kyslá kapusta alebo iná kvasená zelenina.Dobrú chuť! Okrem zeleniny, nájdete všetko potrebné v Trnke.

Otázka na vás, aké rýchle a zdravé dobroty si pripravujete doma z jačmenných krúpov vy? Podeľte sa s nami o nápady prípadne recept v komentári na našej Facebookovej Trnka stránke alebo na našom Instagrame.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky